PROGRAMME

*Programme is subject to change

Day 1 - 16th May 2007 (Wednesday)

Printable Version


(Detailed Program)

Time Slot

Duration

 

8.30 - 9.00

30 mins

Registration

9.00 - 9.45

45 mins


Opening & Welcome


Welcome by NUS

Opening Address by Guest-of-honour:
Mr Lee Yi Shyan
Minister of State for Trade and Industry &
Minister-in-Charge of Entrepreneurship

Conference Theme speech by Professor Henry Etzkowitz, Chair of 6th Triple Helix Conference Scientific Committee

9.45 - 10.45

1 hr


Keynote 1

"The Shift towards Entrepreneurial University Models in the US: Lessons and Challenges"

Prof David Mowery,
Haas School of Business, University of California at Berkeley

10.45 - 11.15

30 mins

Tea Break

11.15 - 12.45

1 hr 30 mins


Plenary 1

 

Emerging Entrepreneurial University Models: Regional Diversity or Global Convergence?

Jose Mello, Universidade Federal Fluminens
David Charles, Newcastle University Business School
Venni Venkata Krishna, Jawharlal Nehru University
Wong Poh Kam, National University of Singapore
(Chair: Henry Etzkowitz)

12.45 - 2.00

1 hr 15 mins

Lunch

 

2.00 - 3.30

Parallel Session A
1 hr 30 mins


A1 Economic Impact of Universities and Public Research Institutes


A2 University Technology Commercialisation and Spin-offs

A3 Role of Triple Helix Linkages in National Innovation Systems

A4 Measurement/ Indicators of Triple Helix Linkages and Dynamics

A5 Triple Helix from the Perspective of Cultural and Creative Industries

A6 Technology Commercialisation from Universities and PRIs  

3.30 - 4.00

30 mins

Tea Break

 

4.00 - 6.00

 

Parallel Session B
2 hr


B1 University Technology Commercialisation and Spin-offs

B2 Measurement/ Indicators of Triple Helix Linkages and Dynamics

B3 Models of Entrepreneurial University

B4 Managing Triple Helix Relationship and Networks
 

B5 Role of Triple Helix in National Innovation System

B6 Thematic Workshop - Policy & Organisational Perspectives of Triple Helix      

6.00 - 7.00

1 hr  


Cocktail Reception

Day 2 - 17th May 2007 (Thursday)

Time Slot

Duration

 

8.00 - 8.30

30 mins

Registration

8.30 - 10.30

Parallel Session C
2 hr


C1 University Technology Commercialisation and Spin-offs

C2 Measurement/ Indicators of Triple Helix Linkages and Dynamics

C3 Organisational and Management Challenges in Triple Helix Nexus

C4 Managing Triple Helix Relationships and Networks

C5 Triple Helix Linkages and Dynamics in Emerging Economics

C6 Practitioner Workshop - University Entrepreneurship and Technology Commercialisation

10.30 - 11.00

30 mins

Tea Break

11.00 - 12.00

1 hr


Keynote 2

"The Triple Helix Model of the Knowledge-Based Economy"

Prof Loet Leydesdorff
Amsterdam School of Communications Research,
University of Amsterdam

 

12.00 - 1.30

1 hr 30 mins

Lunch

 

 

1.30 - 3.30

 

Parallel Session D
2 hrs


D1 University Technology Commercialisation and Spin-offs

D2 Measurement/ Indicators of Triple Helix Linkages and Dynamics

D3 Models of Entrepreneurial University
 
D4 Managing Triple Helix Relationships and Networks

D5 Policies for Promoting Triple Helix Linkages

D6 Practitioner Workshop - Triple Helix in Practice 
     

3.00 - 3.30

30 mins

Tea Break

 
4.00 - 5.30
1 hr 30 mins


Plenary 2


"Public Policy Innovations to Foster Triple Helix Interactions"

Phillipe Mustar, Ecole Nationale Superieure des Mines de Paris
Erkko Autio, Imperial College
Masayuki Kondo, Yokohama National University
David Mowery, Haas School of Business, UC Berkeley
Tim Turpin, University of Western Sydney

(Chair: Wong Poh Kam)

 

7.15 - 10.00


2hrs 45 mins  


Gala dinner

Venue: CHIJmes Chapel

Guest of Honour:
Mr Teo Ming Kian
Permanent Secretary, National Research and Development,
Prime Minister's Office
Board Member and Supervising Permanent Secretary,
National Research Foundation

 

Day 3 - 18th May 2007 (Friday)

Time Slot

Duration

 

8.00 - 8.30

30 mins

Registration



8.30 - 10.30


Parallel Session E
2 hrs

E1 Practitioner Session: University Technology Management Offices(**PROPOSED**)

E2 Measurement/ Indicators of Triple Helix Linkages and Dynamics

E3 University Technology Commercialisation and Spin-offs

E4 Managing Triple Helix Relationships and Networks

E5 Policies for Triple Helix in the Context of Globalisation

E6 Economic Impact and Role of Universities and Public Research Institutes

 

10.30 - 11.00

30 mins

Tea Break

 

11.00 - 12.00

1 hrs


Keynote 3


"The Changing Role of Universities in the Emerging National S&T System of China"

Prof Xue Lan
School of Public Policy and Management
Tsinghua University

12.00 - 1.30

1 hr 30 mins

Lunch

1.30 - 3.00

1 hr 30 mins


Plenary 3 & Closing Session

 

  The Triple-Helix Framework in the context of Globalization
&
Triple Helix: From Metaphor to Movement and Beyond; Next Practical Steps



Jose Mello, Universidade Federal Fluminense
Leigh Jerome, Institute for Triple Helix Innovation
Girma Zawdie, University of Strathclyde 
Abdurahman Ame, Ethiopia Triple Helix Association
James Dzisah, Newcastle University

(Chairs: Henry Etzkowitz & Loet Leydesdorff)

3.00 - 3.30

30 mins

Tea-Break

3.30 - 5.30

2 hrs

  Technical Tours

Evening

 


Appreciation Dinner for Scientific Committee Members, Sponsors and Invited Guests


Triple Helix VI: Site Map | Contact Us

Triple Helix Conference I Amsterdam, 1996 II New York, 1998 III Rio de Janeiro, 2000 IV Copenhagen, 2002 V Turin, 2005 VI Singapore, 2007 VII Glasgow, 2009 VIII Madrid, 2010 IX Stanford, 2011 X Indonesia, 2012 XI London, 2013
Powered by WordPress
Development by Techbridge WordPress Developers Toronto